Wat doet een Yag Laser,

Verwijderen van permanent make-up, tatoeages en pigmentvlekken

Een tatoeage of permanent make-up wordt gezet op het moment dat u ervan overtuigd bent dat u hem uw hele leven wilt laten staan. Maar niets is zo veranderlijk als een mens, er kunnen allerlei oorzaken zijn waardoor iemand spijt krijgt van een tatoeage, of er is sprake van een slecht geplaatste of verkleurde permanent make-up.

Gelukkig bestaat er nu een veilige en goede methode om pijnloos en zonder littekens permanent make-up en tatoeages te verwijderen.

The Beauty Place werkt met de Yag Laser.

De YAG laser reageert op pigment dus op permanent make-up, tatoeages en pigmentvlekken en –vlekjes.

Dit pigment kan van nature in uw huid zijn terechtgekomen (bijvoorbeeld bij ouderdomsvlekjes), of er kunstmatig in zijn aangebracht door middel van permanent make-up of tatoeage.
Dit pigment zit enigszins buiten het bereik van het opruimsysteem van ons lichaam. Hierdoor blijft het aanwezig op de plaats waar het is ingebracht.
Door de YAG laser te richten op het pigment wordt de opname van dit pigment door het lichaam gestimuleerd.

 Behandelingsmogelijkheden voor het Yaglaser apparaat:

 • Verwijderen tatoeages
 • Verwijderen permanente make-up
 • Verwijderen van pigment en ouderdomsvlekken

Mogelijke bijwerkingen

Tattoo of permanente make-up verwijderen d.m.v. een laser is in principe een veilige behandelmethode. De laserbehandeling kan echter enkele bijwerkingen hebben. Op het behandelde gebied kan roodheid en een branderig gevoel ontstaan gedurende 24 tot 48 uur. Maar soms is  dit ook een gewilde bijwerking omdat het de efficiëntie van de laserbehandeling bevordert. De kans dat volgende complicaties optreden is miniem, maar zijn van belang om te weten.

 1. Langdurige roodheid, tot ongeveer 1 week.
 2. Hypo of hyperpigmentatie, in het bijzonder bij blootstelling aan UV-stralen (zon).
 3. Hoewel het risico van littekenvorming onwaarschijnlijk is, is dit niet in alle gevallen uit te sluiten.

Verder is het van belang om te weten dat optimale veiligheidsmaatregelen worden genomen om te voorkomen dat het gebruik van de laser op enigerlei wijze tot schade of letstel kan leiden. Met name ter bescherming van de ogen is het noodzakelijk dat gedurende de laserbehandeling een speciale beschermbril wordt gedragen en dat altijd wordt voorkomen dat in de laserstraal kan worden gekeken.

 Het verwijderen van pigmentvlekken voor en na de behandeling

Welke contra indicaties zijn er, dus wanneer is er geen behandeling mogelijk ?

 • Zwangerschap: Het is nog niet voldoende onderzocht maar kan een risico vormen voor het ongeboren kind!
 • Chemotherapie: binnen 6 maanden door gevoeligheid voor licht en het verzwakte immuunsysteem.
 • Verbrand door de zon.
 • Recent gezette tatoeages, dit in verband met het nog te helen van de huid. Dit is mogelijk na ongeveer 6 maanden.
 • Diabetes patiënten, wegens medicijn gebruik waardoor de huid dunner en teer wordt. Hier kan een hoger infectie gevaar optreden. Behandeling is dan alleen mogelijk in overleg met uw huisarts.
 • Keloïde vorming van de huid. Hiermee bedoelen we mensen waarbij zich op wondjes het zogenaamd “wild vlees” vormt.

De moderne Yag-laser is de beste laser om permanent make-up of tatoeages op een verantwoorde wijze, goed en in bijna alle gevallen zonder littekens te verwijderen.  Soms lukt dat echter niet helemaal, bijvoorbeeld als er sprake is van uitzonderlijke kleuren, synthetische stoffen of stoffen met niet-afbreekbare metaaldeeltjes. Dit blijkt pas tijdens de behandeling.
Soms zitten er metalen in de kleurstoffen, waardoor verkleuring op kan treden.Ook infecties van de huid kunnen aanleiding geven tot littekenvorming. Littekenvorming kan niet in alle gevallen voorzien of voorkomen worden en is helaas blijvend van aard.

In enkele gevallen is na een aantal behandelingen nog wat restpigment aanwezig. Dit hangt onder meer af van de gebruikte inktsoort. Een 100% resultaat kan daardoor nooit gegarandeerd worden. Metaal houdende inktsoorten zijn niet helemaal te verwijderen.

Hoeveel laserbehandelingen zijn er nodig?

Zoals gezegd hangt dit af van een groot aantal factoren:

 • type tatoeage of permanent make-up
 • kleur van de tatoeage of permanent make-up
 • diepte van de tatoeage of permanent make-up
 • ouderdom van de tatoeage of permanent make-up
 • locatie van de tatoeage of permanent make-up
 • de aanwezigheid van meerdere tatoeages of meerdere lagen oude permanent make-up over elkaar
 • de gevoeligheid van uw huid
 • uw afweersysteem

Na de eerste laserbehandeling zal blijken op welk type laser de inkt in uw tatoeage of permanent make-up het beste reageert. Het gemiddelde aantal behandelingen voor permanent make-up en tatoeages ligt tussen de 5 en 10 behandelingen. Bij professionele tatoeages met meerdere kleuren kunnen er meer behandelingen nodig zijn. Tijdens het eerste consult wordt op basis van de ervaring met uw soort tattoo’s een schatting van het aantal laserbehandelingen gemaakt. Maar nogmaals, uw lichaam heeft hierbij het laatste woord. Tussen iedere laserbehandeling moet minimaal 6  weken tijd zitten.

In enkele gevallen is na een aantal behandelingen nog wat restpigment aanwezig. Dit hangt ondermeer af van de gebruikte pigmenten of inktsoorten. Een 100% resultaat kan doordoor nooit gegarandeerd worden. Metaal houdende inktsoorten zijn niet helemaal te verwijderen.